Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

SEND ALL MY FRIENDS TO SCHOOL



Το 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης συμμετέχει
στην παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση
(4-10 Μαΐου 2014)
της   Action Aid


Το σχολείο μας, συμμετέχοντας στις δραστηριότητες της Action Aid για  την παγκόσμια εβδομάδα δράσης για την εκπαίδευση, την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 πραγματοποίησε εκδήλωση – ενημέρωση στους μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας. Σε κάθε τάξη διατέθηκε από μία διδακτική ώρα.

o   Από την αρχή της εβδομάδας είχαν αναρτηθεί σε κεντρικά σημεία του σχολείου μας οι αφίσες από το εκπαιδευτικό υλικό που παραλάβαμε, για να προβληματίσουν τους μαθητές και να λειτουργήσουν ως αφόρμηση για την ενημέρωσή τους.
o    Την Παρασκευή, μετά από σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου  Καθηγητών η οποία προηγήθηκε, έγινε ενημέρωση των μαθητών αφιερώνοντας από μία διδακτική ώρα για κάθε τάξη του σχολείου μας.
o   Αρχικά προβλήθηκε βιντεάκι σχετικό με το θέμα και στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για το δικαίωμα των παιδιών με κάποια μορφή αναπηρίας να συμμετέχουν ισότιμα στην εκπαίδευση και την κοινωνική ζωή και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους μαθητές μας.
o   Στη συνέχεια διανεμήθηκαν στους μαθητές οι φωτοτυπημένες φιγούρες των παιδιών με αναπηρία και ζητήθηκε να γράψουν τα μηνύματά τους  τα οποία συγκεντρώσαμε την επόμενη Δευτέρα.
o   Μετά από το καθολικό ενδιαφέρον των παιδιών και την εντυπωσιακή συμμετοχή τους δεν έμενε παρά η αναμνηστική φωτογραφία με το αποτέλεσμα της δουλειάς μας και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους ηγέτες όλου του κόσμου.
o   Τέλος, συμφωνήσαμε να στείλουμε τους «χάρτινους φίλους μας» στην Action Aid και να αναρτήσουμε τις δραστηριότητές μας στο διαδίκτυο ενισχύοντας και με τη δική μας φωνή το μήνυμα:

« Send all my friends to school»


Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν :
Γεωργίου Γιώργος
                                                                                                                           Μιχαήλ Μαρίνα
  Καλλιμάχου Ευρυδίκη
Κατσαρά Ειρήνη 



 Ακολουθούν οι
 "χάρτινοι φίλοι" 
των μαθητών μας 
με τα συγκινητικά μηνύματά τους και τα όμορφα χρώματα, 
που δημιουργήθηκαν 
για να ενώσουμε και εμείς τη φωνή μας
με τα άλλα σχολεία από όλον τον κόσμο 
για το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία
για ισότιμη συμμετοχή 
 στη σχολική και κοινωνική ζωή.
 
 





 



 

 

 

 

 

 



 







 

 

 

 


  



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου